فن بیان در پیشرفت شغلی
شخصی را فرض کنید که در رشته مهندسی درس خوانده است و مدارج عالی تحصیلی را گرفته است و بسیار عالی از پَسِ پروژه هایش بر می آید، اما این شخص نمی تواند با دیگران ارتباط برقرار کند، نمی تواند خوب صحبت کند و منظورش را برساند و یا اینکه شخص خجالتی هست و خجالت می کشد با اطرافیان و همکاران خودش صحبت کند و یا درخواستی از آنها کند.
همونطور که خدمتتون عرض کردم برای رشد و پیشرفت شخصی باید چندین مهارت و دانش را همزمان با هم داشته باشیم، فقط صرفِ اینکه بگوییم من می توانم پروژه فلان را به خوبی طراحی کنم و یا می توانم حساب و کتاب فلان شرکت را به تنهایی دست بگیرم کافی نیست.
البته شاید هم کافی باشه، چون افرادی هستند که از خودشون انتظار کمی دارند و دوست دارند که مثل یک ربات کارهاشون رو انجام دهند، یعنی کلی کار و محاسبات تحویل بگیرند و از اونور هم محاسبات شسته و رُفته تحویل بدهند، بدون اینکه با کسی نه حرفی بزنند نه ارتباطی برقرار کنند.
این افراد شاید در ظاهر موفق باشند، اما به احتمال زیاد هیچ رشد و پیشرفتی در کارِ خودشون نخواهند داشت و ممکن است که سال ها در همان مقطع بمانند.
به هر حال این به تصمیم هر شخصی بستگی دارد که هدفش از زندگی و شغلش چیست، آیا دوست دارد مثل یک اُپراتور فقط کارها را انجام دهند یا اینکه روز به روز پیشرفت کند.
مثلا فردی که می خواهد در رشته حسابداری به پیشرفت ها و موفقیت های بیشتری برسد، فقط صِرف دانستن فرمول های حسابداری و دانستن آنها نمی تواند به یک رییس حسابداری یا مدیر مالی تبدیل شود.
مثلا چند مهارتی که یک حسابدار باید داشته باشد این ها هستند:
- داشتن مهارت عملی برای محاسبه فرمول ها
- داشتن مهارت تایپ ده انگشتی
- داشتن مهارت کار با ماشین حساب حسابداری
- داشتن مهارت و تسلط بر نرم افزار حسابداری
- داشتن مهارت برای کار با اکسل و دیتابیس ها
- داشتن مهارت ارتباطی برای ارتباط برقرار کردن با افراد
- داشتن مهارت فن بیان و سخنوری برای اینکه بتواند خوب صحبت کند و روی دیگران تأثیر بگذارد
این ها مواردی هست که اگر یک حسابدار تازه کار میخواهد پیشرفت کند و به یک مدیر مالی خوب تبدیل شود نیاز است.
اما اگر این شخص حسابدار تمایلی نداشته باشد که یک مدیر مالی باشد و پیشرفتی نکند فقط دانستن یکسری موارد تخصصی برایش کفایت می کند، در اصل یک حسابدار یک اُپراتور است که کارهای از پیش تعیین شده و از قبل برنامه ریزی شده را انجام می دهد (مثل یک رُبات)
با این مثال دید که یک فرد برای اینکه رشد و پیشرفت داشته باشد باید چندین مهارت را در کنار هم داشته باشد و صرف اینکه در یک تخصص مهارت کافی را داشته باشد کفایت نمی کند.
آموزش فن بیان در زندگی روزمره
فن بیان در زندگی روزمره ما هم نقش بسیار پُررنگی داره.
اگر ما فن بیان قوی نداشته باشیم شاید نتونیم از کسی درخواستی کنیم
اگر ما فن بیان قوی نداشته باشیم شاید نتونیم به کسی جواب نه بدیم
منبع: سایت آموزش سخنرانی ، آموزش فن بیان و ارتباط موثر
برگرفته از نوشته: چرا آموزش فن بیان اهمیت دارد ؟
مشاهده پست مشابه : اصول ابتدایی طراحی کاتالوگ حرفه ای